Thursday, 11 June 2015

KEKAL BERTENAGA DI BULAN RAMADAN

Anda ibu hamil?? Risau tak mampu menyempurnakan ibadah puasa??? Jadi, apakah persediaan anda bagi memastikan anda mampu berpuasa dan pada masa yang sama bayi dalam kandungan sentiasa sihat?? Jangan risau, Jom kenali produk Shaklee yang boleh memberikan tenaga tambahan kepada anda ketika menjalani ibadah Puasa..


ESP + MEALSHAKE + PERFORMANCE DRINK (orange flavour)

Ketiga-tiga produk ini berperanan membekalkan nutrien dan keperluan harian tubuh agar terus bertenaga dan cergas !!


Boleh ambil salah satu atau kesemua untuk persediaan bulan Ramadhan bagi menambahkan tenaga dibulan puasa nanti…


Set ini amatlah sesuai untuk BERSAHUR dan juga BERBUKA PUASA. Kalau yang terlambat bangun sahur tu Mighty 3 Gems ini memadai untuk membantu anda berpuasa sepanjang hari!! Insya Allah.

KEBAIKAN
Bertenaga sepanjang hari Membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan Kepekaaan Memelihari kesihatan secara menyeluruh

KELEBIHAN DAN MANFAAT SETIAP SUPLEMEN

ESP Energising Soy Protein 

Membantu membanyakkan susu badan (milkbooster) bagi ibu menyusu kan bayi. Jika bukan menyusu kesannya tiada.

Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri.

Bantu hilangkan parut jerawat di muka.

Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.

Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.

Memberi rasa kenyang yang lama sekaligus membantu dalam pengurusan berat badan.

Menyokong kesihatan imunisasi badan.

Mengawal paras kolesterol.

Menyokong kesihatan jantung dan prostat.

Membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih baik.


MEALSHAKE 

Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 

Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga.

Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.

Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak.

Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan.

Membantu untuk mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa.

Membantu untuk meningkatkan selera makan anak.

Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa.

Membantu menangani masalah sembelit pada kanak-kanak dan amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti.


PERFORMANCE DRINK

v Minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

v Membantu membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

v Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

v Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

v Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. 

Tips Berpuasa bagi Wanita Hamil Untuk Mengelakkan Kekurangan Tenaga dan Nutrien
·         Minum air sebanyak mungkin ketika bersahur dan berbuka kerana antara sebab tidak sihat semasa berpuasa ialah kurang air.
·         Kurangkan minum kopi dan teh. Ia mengandungi kafein yang boleh menyebabkan anda kehilangan air melalui duiretik (kencing)
·         Pastikan anda mengambil banyak protein
·         Elakkan makanan yang bergula. Ia akan menyebabkanparas gula tinggi dan rendah secara mendadak dan ini akan menyebabkan anda rasa pening dan pitam.
·         Elakkan makan makanan bergoreng dan berlemak seperti samosa, popia goreng dan sebagainya. Ini kerana makanan berminyak dan berlemak mempunyai khasiat yang rendah walaupun mengenyangkan
·         Makan makanan yang memberi tenaga secara beransur-ansur seperti kurma. Makanan seperti ini akan memberikan tenaga berterusan walaupun beberapa jam telah berpuasa.
·         Pengambilan serat yang tinggi daripada sayur-sayuran dan buah-buahan terutama ketika berbuka puasa dan bersahur adalah perlu bagi mendapatkan sumber vitamin pranatal seperti zat besi, asid folik, Vitamin C dan Vitamin A

“Jangan sesekali tinggalkan sahur kalau ibu berkeinginan untuk berpuasa. Makanan ketika bersahur haruslah lengkap, mengenyangkan dan memberikan tenaga untuk sepanjang hari kerana setiap aktiviti di siang hari memerlukan tenaga yang banyak. Maka, kalau tidak bersahur sumber tenaga tidak akan diperoleh dan ini memudahkan inu jatuh salit” Pakar Perunding O&G, Dr. Siti Esah Bahari

Hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa, maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee atau proses mendaftarkan keahlian Shaklee anda.

Azima Fuazi
017 4804683
FB page : SkinCantik4u

No comments:

Post a Comment